Pitali smo građane ko im je favorit u velikom finalu Svetskog prvenstva. Većina je odlučno rekla da se radi o Nemačkoj, dok je Argentinu malo ko podržao. Pogledajte zašto je tako.

Veliko finale Mundijala održaće se u nedelju u 21 čas, kada će se suočiti dve velike ekipe, Argentina i Nemačka. Tim povodom, obišli smo prestonicu u potrazi za odgovorom za koga zapravo navijaju Srbi i ko je po njima zaslužan da osvojiSvetsko prvenstvo. Ono što nas je dočekalo na ulicama Beograda, bilo je pomalo iznenađujuće. Gotovo niko nije podržao Argentince! Ljudi su rekli da Nemačka zaslužuje opravdano titulu prvaka, dok se Argentina “provlači” sve vreme. Da li je prelep nemački fudbal zaslužan što Srbi prvii put od 1945. godine navijaju za Nemce? Doduše, nismo navijali ni pre toga, ali od nečeg mora da se počne.

Razlozi za podršku su bili veoma različiti. Jedni su se kladili, dok su drugi jednostavno ubeđeni da je igra Nemaca savršena i da zaslužuju pobedu. Tako je Marko M. (26) naveo da je ta reprezentacija “poput mašine” i da se iskreno nada da će “dobiti ono što joj pripada”.

- Navijam za Nemce jer su mašina! Zaista! Nemam drugu reč kojom bih opisao njihovu igru. Sjajni igrači, odlična disciplina. Jednostavno melju i ovog puta nemaju konkurenicju. Zato moraju da dobiju ono što im pripada!

Oni malo hrabriji koji su stali pred kameru, delili su mišljenje. Sa jedne strane, podrška Srba nije neobična, s obzirom da je Nemačka već tri puta bila svetski prvak, a i moglo bi se reći da se istorija ponavlja, jer su Argentici u prošlom četvrtfinalu takođe ispali od ove ekipe.

Ništa od ovoga ne bi bilo toliko čudno, ukoliko zaboravimo na odnose koje je naša zemlja imala sa Nemačkom tokom istorije.

Da li je navijanje i podrška opravdana ili ne, procenite sami. Ovo je ipak “samo” fudbal…

Pogledajte šta su građani rekli na ovu temu.

Izvor: Telegraf

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori