Ekipa emisije "Vrh zabave" obišla je deku Radivoja Cvetanovića, koji će 8. marta napuniti 102 godine. Takođe, u 24. epizodi ove popuarne emisije možete videti kada je pravo vreme da se počne sa učenjem skijanja, i saznati kako se Leni, ćerki Goce Tržan, dopala Stara planina.

Ako želite dug život, obavezno posetite Staru planinu. U okolini mesta Kalna, živi deka koji će sutra, 8. marta napuniti 102 godine. Ekipa emisije “Vrh zabave” posetila je ovog dekicu i upitala ga za recept za dugovečenost. 

Pored ove priče, gledaoci su u 24. epizodi ove emisije imali priliku da saznaju i kada je pravo vreme početi sa učenjem skijanja. O ovoj temi ispred ski škole i renta Snow sports academy govorio je Zoran Milojković.

- Akademija se bavi prvenstveno pružanjem usluga ski škole odnosno podučavanjem skijanja, i ski servis i renta ski oprtreme, kao i snoubord opreme. Iskustvo govori da ne postoji starosna granica kad i kako početi, ali uglavnom preporučujemo da deca već posle četiri godine stanu na skije i da počnu sa obukom. Što se tiče gornje starosne granice, ona ne postoji. Imali smo jedan bračni par prošle godine, muž i žena po 68 godina, tako da nema pravila što se tiče godna – ispričao je Milojković.

Printskrin: Youtube/Stara Planina

Osmi mart nam se bliži, pa je Sale Ilić, ne bi li pomogao muškarcima, pitao žene: “Šta najčešće dobijaju za Osmi mart?”. Dok su odgovori muškaraca na pitanje šta daruju bili prilično jednolični, dame su imale šarenolike odgovore – daruje im se od cveća, preko kozmetike, parfema, pa do romantičnih večera.

Ono što će u ovom kraju svakako obeležiti 8. mart jeste i 102. rođendan Radivoja Cvetanovića. Ovaj skromni dekica, koji ima više od jednog veka, kaže da mu život nikada nije bio lak. Recept za dugovoečnost nema, ali kaže da nikada nije pio alkohol, niti pušio cigarete. Usled porodične situacije hrani se skromno, mahom suvom hranom, ali mu ni to ne smeta. Svakodnevno šeta. Iako je preživeo oba svetska rata, prvog se ne seća, dok ga za drugi vezuju razna sećanja i uspomene.

Printskrin: Youtube/Stara Planina

Sale je našao i trenutak da popriča sa Lenom, ćerkom Goce Tržan. Slatka devojčica rekla je da joj se na planini jako dopada, da je oduševljena hotelom i da bi volela da ponovo dođe ovde.

Printskrin: Youtube/Stara Planina

Emisija “Vrh zabave“, koju svakim radnim danom možete pratiti na “Studiju B” u 10.45, 17.45, kao i vikednom u 9.30 sati, predstavlja Staru planinu i njenu okolinu na jedan nov i originalan način.

Nacionalnu emisiju “Jutro sa Saletom“, možete pratiti svakog radnog dana od 7 do 10 časova, koja se emituje na čak 17 radio stanica – “Luna“, “Radio Dunav-Apatin“, “Rubin Kruševac“, “Ok radio” i drugim.

Izvor: Telegraf.rs

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori