Toma Dobrosavljević, Amerikanac srpskog porekla, ovogodišnji je pobednik popularnog američkog televizijskog takmičenja “Najveći gubitnik”, koje je završeno krajem protekle sedmice.

Dobrosavljević (33) je rođen u Čikagu, u porodici srpskih imigranata, koji su potom njega i njegovu sestru odgajali u gradu Adisonu u američkoj saveznoj državi Ilinois. 

Ovih dana pažnju američkih, ali i svetskih medija ovaj menadžer privukao je trijumfom u takmičarskoj emisiji “Najveći gubitnik” (The Biggest Loser), u kojoj je pobedio tako što je pred kamerama izgubio najviše kilograma za ograničeni vremenski period. 

Tačnije, Dobrosavljević je višenedeljno takmičenje emitovano na NBS kanalu završio lakši za 77,5 kilograma i teži za 250.000 dolara. 

“Oduševljen sam”, kazao je Dobrosavljević za magazin Pipl. “Ne mogu da budem srećniji.” 

On je tokom takmičenja otkrio da se, uprkos tome što se tokom studija bavio sportom, naglo ugojio posle očeve smrti, kada je ponovo počeo da živi sa majkom. Danas, kaže, ima veliku podršku od porodice, prijatelja kao i kolega sa posla. 

“Imam devojku koja vodi računa o zdravlju i ishrani i ne da mi da se ugojim. Idem u odličnu teretanu gde me guraju do granica, pa čak i preko njih. Divno je što znam da posle takmičenja idem kući gde me čeka odličan sistem podrške”, navodi Dobrosavljević. 

Kako je pobednik otkrio, novac će potrošiti na ranije određene izdatke - otplatiće dugove iz studentskih dana i pomoći će majci da otplati troškove napravljene po očevoj smrti. 

“I moji poslodavci su bili veoma predusretljivi tokom takmičenja. Pozajmili su mi i nova koji mi je bio potreban tokom učešća, pa ću i njima vratiti dugove”, kazao je on. 

A kada je reč o njegovom ocu, Dobrosavljević tačno zna šta bi mu otac rekao danas da je živ: 

“Mislim da bi mi tata jednostavno rekao da je veoma ponosan na mene i da je oduvek znao da mogu da uspem u ovome.”

Izvor: b92

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori