Smršati bez velike izmene u ishrani. EVO KAKO!

Smršati bez velike izmene u ishrani. EVO KAKO!

Dijeta češkog nutricioniste dr Horvata dizajnirana je za gojazne ljude čija težina iznosi 80 kilograma i više. Omogućava vam da mirno i pouzdano smršate do optimalnog nivoa na kojem više neće biti moguće dijagnozirati gojaznost kod osobe.

Ovo je dijeta bez posta i krutih ograničenja, koja obično, zajedno sa gubitkom kilograma, donose stres i negativne posledice po telo. Njen zadatak je da nauči osobu sa poremećajima u ishrani da jede pravilno i uravnoteženo.

Sadržaj kalorija u meniju za ishranu je prilično velik, 1500-1700 kalorija dnevno. To je ono što je potrebno gojaznim ljudima, čiji put do zdravlja leži kroz postepeno smanjenje telesne težine.

Dakle, kao i obično, ljudi sa prekomernom težinom troše dva ili tri puta više od njihove norme, čak i blagi pad unosa kalorija doneće im značajne rezultate.

Pridržavajte se dijete 2 sedmice. Za to vreme možete izgubiti od 4 do 6 kilograma. Dalje, trebalo bi da smanjite porcije za petinu i nastavite da jedete na isti način.

Dijetalni meni uključuje većinu uobičajenih namirnica. Stoga, prelaskom na to, većina neće osećati da su ih u nečemu prevarili, ali će moći da nauče kako da koriste ove proizvode u tačnoj količini i pravilno kombinuju. Evo okvirnog menija za četiri dana.

DIJETA UZ KOJU JEDETE PUNO

  1. PRVI DAN
    Doručak: tvrdo kuvano jaje, pločice od celog zrna (50 g), kafa sa medom (kašičica).
    Drugi doručak: zelena jabuka srednje veličine.
    Ručak: 150 g nemasne govedine, 100 g krompira, zelena salata sa prelivom od limunovog soka, čaj sa kašičicom meda.
    Popodnevna užina: 0,5 l kefira i kruška srednje veličine.
    Večera: 100 g nemasne ribe, kuvano jaje, kuvano povrće sa 10 g putera, voćni sok.
  2. DRUGI DAN
    Doručak: pola topljenog sira, kafa sa medom i parče grubog hleba.
    Drugi doručak: jedan grejp.
    Ručak: 100 g kuvanog pilećeg filea, dva krompira, sveži krastavci.
    Popodnevna užina: mala kruška.
    Večera: kajgana i šunka, paradajz, voćni sok.
  3. TREĆI DAN
    Doručak: parče šunke, kafa sa medom, pločice od celog zrna.
    Drugi doručak: narandža srednje veličine.
    Ručak: 150 g nemasne govedine, 200 g krompira, šargarepa.
    Popodnevna užina: čaša voćnog soka.
    Večera: 2 pečena krompira, 50 g nemasnog svežeg sira, negazirana mineralna voda.
  4. ČETVRTI DAN
    Doručak: kafa sa medom, hleb (100 g).
    Drugi doručak: sitno izrendana šargarepa sa maslinovim uljem.
    Ručak: 100 g kuvanih pilećih prsa, 2 mala pečena krompira, negazirana mineralna voda, dve kriške lubenice.
    Popodnevna užina: kafa sa medom i mlekom.
    Večera: 200 g pečene ribe, začinsko bilje, negazirana mineralna voda.

Ugljenohidratna hrana poput krompira, na primer, može zameniti žitaricama. Ali ovo nikako nije slatkiš. Med se može zameniti suvim voćem (dve ili tri urme ili smokve ili sušene kajsije).

Prehrana ljudi sa prekomernom težinom treba da bude uravnotežena u količini proteina, masti i ugljenih hidrata. Njegov zadatak je da poboljša metabolizam, koji je dugo bio poremećen kod gojaznih ljudi zbog neuhranjenosti. Dobrim delom zbog toga, gubitak težine se javlja u početnoj fazi prelaska na zdrav način života.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!