PAR ŠOKIRAO INTERNET METODOM KOJOM JE BEBU STARU 2 NEDELJE ODVIKAO OD PELENA

PAR ŠOKIRAO INTERNET METODOM KOJOM JE BEBU STARU 2 NEDELJE ODVIKAO OD PELENA

Javnost širom interneta uzbudili su mama Montana Lower i tata Tom Lindwood koji su sa svetom podelili video u kojem objašnjavaju kako su koristeći "eliminacijsku komunikaciju" uspeli u tome da njihova ćerka stara svega 2 nedelje (nedelje, ne meseca!) više ne koristi pelene. I ne samo to, malena s devet meseci već zna kako koristiti nošu!

 

  1. Moja ćerka se rešila pelena sa dve nedelje, a sa devet meseci već ide na nošu - koga ne bi zaintrigirala ovakva izjava?
  2. Mame koje znaju da se deca obično iz pelena skidaju sa dve, tri godine, a pre nikako ne ide, sigurno su ostale u šoku zbog ove metode
  3. Kako je to uopšte moguće i pod kakvim uslovima je tako malo dete “istrenirano” da ne piški u pelene?
  4. Naravno da se internet uzbunio i podelio na one koji misle da je to dobro i zdravo i na one koji misle suprotno

Ovaj australski par kaže da eliminacijska komunikacija uključuje čitanje bebinih signala da treba na WC čime se preskače potreba za pelenama i ohrabruje naučeno ponašanje. Tata Tom tvrdi kako roditelji, jednako kao što počinju prepoznavati znakove da je beba gladna, istom tehnikom mogu naučiti prepoznavati kad mora piškiti ili kakati, a Montana je na videu objavljenom na Youtubeu ispričala kako joj se "ideja prvo činila ludom", ali da zbog nje nisu morali kupiti pelene otkako je mala Blue napunila svega 14 dana.


Navodno je tada samo u jednom danu pratio ćerkicu, i svaki put kad mu se učinilo da joj je nužda stavljao na nošu. Od tada, kažu, mala ih samo pogleda kad treba i oni je stave na nošu. "Bebe su rođene apsolutno bez prethodnog znanja kako odnosno gde se obavlja nužda pa ako ih ne naučimo da se to radi u pelenu, ne moramo ih kasnije ni odvikavati od pelene" kaže Montana, a oboje svim roditeljima preporučaju metodu eliminacijske komunikacije. "Ima smisla u tome da se dete odmah nauči kako ići u WC".


Kako su pelene ne samo "novi luksuz nego i neekološke" i drugim su roditeljima preporučili da urade isto, odvoje jedan dan koliko je i Blue trebalo da nauči pokazivati da hoće na nošu. "Pogledala bi nas kao da kaže: Idem sada na nošu, odvedi me do noše. Što je bilo stvarno slatko jer je imala svega dve nedelje kad se to dogodilo, bilo je neverovatno."

Istraživali smo, ova metoda na internetu zaista postoji ali je nama prosto neverovatno da je moguće tako male bebe navići na to. Šta vi mislite?

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE