Saveti

Saveti

Dovela sam mamu da živi kod mene, zauvek. Ništa nisam unapred planirala, samo sam jednog dana rešila i dovela je, s jednim koferom. U koferu su bile tople hulahopke, papuče na kojima je izvezeno „Najbolja baka na svetu“ (poklon od moje dece), topla kućna haljina, spavaćica i, iz nekog razloga, jastučnica. Mama se sama spakovala.

Saveti

Uzimanje muževog prezimena nakon venčanja tradicija je koje se pridržavaju čak i feministkinje. Čini se da taj običaj poštujemo od patrijarhalnih vremena, ali u stvari postoji više razloga da uzmemo muževo prezime nego što mislimo. Da li će promeniti prezime prilikom braka privatna je stvar svake žene. Pa ipak je vrlo zanimljivo zašto ova tradicija još uvek cveta u eri rodne ravnopravnosti?

Saveti

U ženskom ormaru nikad nema mnogo cipela, a njen izbor je vruća tema za žene svih starosnih grupa. Modna industrija ubeđuje žene da umerenu potpeticu zamene za sandale na petu ili sandale na platformi, a od muškaraca se traži da napuste moderne ortopedske sandale sa uloškom u korist modernih patika. Ali da li su je ovakva obuća zdrava?

Saveti

Deca nisu nimalo hirovita zbog lošeg karaktera ili lošeg vaspitanja. Razlozi za tvrdoglavost, histeričnost i apsurdno ponašanje su potpuno različiti. Da li dete ne želi da ide u šetnju? Ne želi da spava? Odbija da jede? Sa velikom verovatnoćom možemo reći da se oseća nelagodno, nalazi se u stanju stresa i napetosti i pokušava da akumulira energiju u neobičnim i vrlo lošim, po mišljenju odraslih, radnjama.