Pravila mudre žene za dostojan susret starosti

Pravila mudre žene za dostojan susret starosti

Škola kao da se završila juče. Ujutru pomno potražite nove bore. A uveče se uhvatite u razmišljanju da je jesen život: lišće požuti, dani postaju kraći, temperatura opada. Ne biste se trebali uznemiriti zbog ovoga. Bolje da se ovaj put sretnemo sa osmehom. Mudrost žene leži upravo u činjenici da ona zna kako to da uradi.

Pogledajte pravila koja je jedna dama podelila sa nama.

MUDROST ŽENE

Ne učite
Nikada nikoga ne podučavajte, čak i ako sigurno znate da ćete biti u pravu. Bolje se setite kako ste reagovali na različita uputstva i koliko često ste ih poštovali.

Ne pokušavaj da pomogneš
Pogotovo ako te niko ne pita za pomoć. Nemojte nametati svoju brigu i ne pokušavajte da zaštitite voljene od svega na svetu. Volite ih, to je sasvim dovoljno.

Nema potrebe da se žalite
Nemojte postati džangrizava baba iz ulaza. Ni u kojem slučaju ne izgovarajte: "Ja sam u tvojim godinama...", "Dao sam vam najbolje godine...", "Stariji sam, ja znam bolje ..."
Ovde se radi samo o starosti, ni o čemu drugom.

Hvala deci
Ni nju nemojte čekati. Bolje je zapamtiti ovo: nema nezahvalne dece - postoje roditelji koji od dece naivno očekuju zahvalnost. I ne insistirajte na tome da vas unuci zovu po imenu, umesto bako.

Ne trošite sav novac
Ne trošite novac kako bi usporili starenje i borili se protiv toga. To svakako dolazi. Bolje uplatite krstarenje i obidjite svet.

Ne gledajte se u ogledalo
Ne šminkaj se previše. Možete laskati sebi i pokušati izgledati mladalački, ali mnogo je bolje izgledati elegantno.

Pazi na svog čoveka
Čak i ako se od moćnog zgodnog muškarca pretvorio u obrijanog džangrizavog dekicu. Ali on je jedini koji te se seća mlade i pune energije. I to je jedina osoba koja vam je zaista potrebna.

Ne pokušavajte da idete u korak sa vremenom po svaku cenu
Samo radi ono što voliš. Ne biste trebali paničiti da učite nove tehnologije, neprestano proučavajte nešto kako biste odgovarali eri, sa predrasudom da zavirite u vesti. Ne bojte se "zaostajati za vremenima".

Ne krivite sebe
Bez obzira kako se vaš život i život vaših najmilijih odvijao, ni u kojem slučaju ne krivite sebe. Učinili ste apsolutno sve što ste mogli. Ova tema se može polako zatvoriti.

Zadržite svoje dostojanstvo
U bilo kojoj situaciji i do samog kraja. Ovo je važno, zato pokušajte draga moja. Zapamtite, ako ste živi, nekome ste potrebni.

Zdrav razum nalaže da je prava mudrost žene prihvatanje. Najlakše je zavesti, ali ovaj let ne vodi ničemu. Mi smo samo ljudi izgubljeni u svemiru i živimo na trenutak.

Budite nam dobri i trudite se da uživate u svakom danu.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE