Priča o mužu koji je nakon razvoda izgubio stan kupljen na hipoteci

Priča o mužu koji je nakon razvoda izgubio stan kupljen na hipoteci

Zapamtite da iza crne linije uvek postoji bela linija. Ponekad se događaji ne razvijaju na najbolji način, i kako bi mi želeli, ali se uvek mogu smatrati početkom nečeg novog. Uvek postoji šansa da promenite svoj život , samo mu trebate otvoriti vrata. Sudbina vam uzima srebro da biste dali zlato.

Delimo ovu priču pre svega sa onima koji su već izgubili nadu. Želeli bismo da nagovestimo da nesreće nisu slučajne i da bi se sve promenilo, mora se prihvatiti taj izazov i izvući najbolje moguće. Uvek se setite da ne biste trebali klonuti duhom.

ŠANSA DA PROMENITE SVOJ ŽIVOT

„Ja sam običan mehaničar u servisu, iako imam visoko inženjersko obrazovanje. Tako se dogodilo da je ovaj posao ponuđen pre pet godina i od tada rastavljam i sklapam motore. Šef mi daje sve najteže slučajeve, nije postojalo nešto da nešto nisam razumeo, a klijenti bili nezadovoljni. Ali nije u tome stvar.

Oženio sam se otprilike u isto vreme za lepu devojku. S nama je bilo sve u redu, dok je nisam pronašao sa nekim drugim. Kod kuće. Tako se dogodilo pošto sam zaboravio svoje dokumente i vratio sam se kući po njih. I evo ga. Snažno smo se posvađali. Naravno da sam podneo zahtev za razvod. Njena porodica je sve uredila tako da je naš stan , za koji sam uplatio hipoteku, pripao njoj na sudu.

Barem su mi ostavili stari motocikl. Za ovih pet godina sam sebi uskratio sve, nisam ni kupio novu odeću: sve sam dao na hipoteku, kredit za popravke, kućne aparate. Jednom rečju, ostao sam bez stana, na ulici. Pa bar je hipoteka nestala sa stanom. Morao sam da spakujem stvari i odem. Iskreno sam im poželeo sreću, rekao da se ni zbog čega nisam pokajao.

Crna linija u životu

I evo, sedim sa koferima i laptopom u zagrljaju na svom motociklu i shvatam da nemam kuda osim do letnje rezidencije na pedeset kilometara odavde. Roditelja mi već dugo nema, ne možete sedeti na glavi rođaka i uzurpirati ih jer ste u problemu. Motocikl je ostavio na svom servisu, a on je otišao do kuće stare bake, u kojoj nije bio, verovatno, već četiri godine. Dok se ne nađe novi stan.

Tamo se sve dramatično promenilo dok nije bio tu. Selo su naselili imućni ljudi, a za vreme dok ga nije bilo, ovde su građene ogromne vile, rezidencije, pojavljivali su se skupi automobili. Starih kuća gotovo da više nema. Da li je to baka, na periferiji ili? Tokom vikenda sam malo sredio i očistio. Kuća je stara, više nije pogodna za stalni život. Odlučio sam da ostanem neko vreme, a onda ćemo videti.

Rano u ponedeljak ujutro otišao sam na autobusku stanicu, morao sam na posao. Ispostavilo se da je autobus kasnio i, da ne bih zakasnio, odlučio sam da prošetam do glavnog puta, a zatim da se provozam; selo je nedaleko od njega, udaljeno tri kilometra. Izdaleka sam primetio luksuzni automobil, koji je bio parkiran pored puta.

Kada sam prošao pored, ispostavilo se da je devojka sedela u kolima. Pitao sam je šta se dogodilo. U početku se plašila da otvori vrata, ali onda se osmelila. Ispostavilo se da je auto stao i neće da se pokrene. Ni sa kim ne mogu da se povežu, veza je loša. Rekao sam joj da sam mehaničar i da ću pogledati šta se dešava i u čemu je problem. Otvorila je prozor.

Šansa da promenite svoj život

Dva minuta kasnije pokrenuo sam motor i predložio sam joj da dođe u moj servis da zameni jedan deo. Otišla je svojim poslom, a ja sam nastavio da radim, razmišljajući kako da postupim u svojoj situaciji i rešim probleme. Ali loše vesti još nisu gotove. Šef nas je sve okupio i rekao da mora hitno da proda svoj posao. Imamo vremena do kraja nedelje da završimo započet posao. Uradio sam to za jedan dan i dobio platu.

Tako sam preko noći ostao bez ičega: bez porodice, stana i posla. Preostalo je samo da se sednem na motocikl i odem do babine kuće. Ali nisam želeo da završim ovaj dan tek tako, u potpunom rasulu. Otišao sam i kupio jaknu koju sam mesecima gledao. Ona je dobra samo za jedno - vožnju motorom.

Takođe sam kupio i nove farmerke, naočare, rukavice i skupe cipele. U prodavnici sam sve to obukao, napunio pun rezervoar svojim poslednjim novcem i odleteo prema svojoj kući. Brzina kojom sam vozio mi je delovala kao osvežavajući tuš. Odjednom sam shvatio da bih mogao biti sasvim druga osoba, dozvoliti sebi više, otvoriti bilo koja vrata! Bilo je to pravo otkriće.

Na putu kući, pretekao sam istu devojku i trubnuo joj. Ubrzo se zaustavila pored moje kuće, gledajući me iznenađeno od glave do pete. Kao da sam odlučio da se pobrinem da ponovo pita, da li sam joj danas pomogao? Klimnuo sam potvrdno. Imao sam osećaj da joj se jako sviđam.

Bela linija u životu

"Slušaj", rekla je. - Moj otac voli sportske automobile, ima ih nekoliko. Nameravao je da se trka, ali automobil koji mu je trebao za to izgleda kao da se pokvario. Mehaničar iz Švedske može stići tek za dve nedelje, a trka je već ovog vikenda. Možda bi ti mogao vidiš u čemu je stvar? Upoznaću te sa njim, mislim da mu to neće smetati.

Pristao sam iz čiste radoznalosti. Jasno je da, najverovatnije, neću moći ništa da uradim, jer nisam imao alat. Otac je iznenađeno slušao Tonju i prvo je pitao kako sam uspeo da joj upalim motor. Rekao sam mu u čemu je bio problem. Mislim da se ponovo iznenadi. Na kraju me odveo u garažu. Da budem iskren, bio sam šokiran.

Činilo mi se da je radionica u kojoj sam radio imala svu potrebnu savremenu opremu , ali ispostavilo se da je Tonjin otac u garaži imao skoro nuklearni reaktor. Dva dana nakon potpune dijagnoze sistema automobila, rekao sam mu šta može biti pogrešno. Rekao je da mogu sve da popravim, ali bilo bi bolje da pozovem stručnjaka iz Švedske da da zeleno svetlo. Oleg je upravo to i učinio.

Život uzima srebro da bi dao zlato

Šta mogu da kažem? Već nekoliko godina, kao nezavisni savetnik za ekskluzivne automobile, moju agenciju sertifikuju međunarodne kompanije. Prošao sam pola sveta kao stručnjak, a na mestu stare babine kuće sagradio sam novu, dvostruko veću. Briga o voznom parku Olega i njegovog celokupnog tima još uvek je na meni, a stotine klijenata čekaju moje konsultacije.

Najvažnija stvar. S Tonjom sam se venčao pre godinu dana. Došao sam po nju na svom starom motociklu i u onoj jakni koju se toliko dugo nisam usudio da kupim, a na kraju sam na nju potrošio gotovo sav novac koji sam tada imao. Pitam se kako bi se moj život okrenuo da to nisam tada učinio? Koliko vremena bi trebalo da se vrati zajam? "

Šansa da promenite svoj život ponekad izgleda kao poslednja i nedostižna linija, iza koje ne postoji ništa drugo. Nikada ne treba očajavati i odustati - sve se još može dogoditi. Važno je samo pomisliti da zaslužujete više. Evo zanimljive veze o tome kako se prestati plašiti neuspeha i krenuti hrabro u nepoznato. Svako zaslužuje sreću. Čekamo vas u komentarima! Kada se vama sreća osmehnula?

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE