Čudna ali delotvorna vežba: skida obim u struku za 2 nedelje

Čudna ali delotvorna vežba: skida obim u struku za 2 nedelje

Gotovo svaka žena sanja da izgubi par kilograma (viška). Zbog toga se svakodnevno izmišlja stotine metoda, tehnika, dijeta i kompleksa za vežbanje. Ali sve nove i trend stvari došle su nam iz daleke prošlosti. Dakle, danas ćemo vam pričati o jednoj od njih.

Svi znaju da su se gejše smatrale standardom lepote, ali ne znaju svi kako su uspele da ostanu vitke. Stoga je danas uredništvo „Dnevnog Magazina“ rešilo da vam pokaže vežbu koja će vam pomoći da brzo izgubite kilograme kod kuće. Gejša je znala mnogo o ovome.

VEŽBE ZA BRZO mršavljenje

Svi smo navikli da mislimo da je proces mršavljenja samo dijeta i fizička aktivnost. Ali ovo su samo dva od mnogih elemenata. Malo ljudi zna da višak kilograma možete izgubiti uz pomoć pravilnog disanja. Štaviše, zahvaljujući vežbama disanja možete poboljšati svoje blagostanje, izlečiti neke bolesti i jednostavno tonirati telo.

Danas ćemo vam reći o vežbi koja se izvodi pomoću obične bočice. Vežba je prilično jednostavna za izvođenje i ne zahteva puno vremena. Dakle, prvo, stanite na sve četiri, između zuba, stisnite vrat prazne plastične boce. Ovo je naša početna pozicija, sada počinjemo pravilno da dišemo.

Treba polako udahnuti i udahnuti trbušnim disanjem. Udahnite redovno kroz nos, a zatim snažno izdahnite u bočicu, naprežući dijafragmu i trbušne mišiće. Ako su srce i pluća u redu, možete udahnuti na isti način, kroz bočicu. Važno je polako izdahnuti uz malo napora. Izdahnite 15 puta. Ili možete jednostavno da dišete 10-15 minuta, ne računajući.

Pazite na svoje dobro, ni u kom slučaju da vam se zavrti u glavi. Ako osetite da nema dovoljno vazduha ili bilo kakvu nelagodnost, morate prestati da radite vežbu i vratiti joj se kasnije.

Dijafragmatično disanje je korisno ne samo za mršavljenje, mada je već više puta dokazano da se težina vrlo dobro smanjuje redovnim vežbanjem. Između ostalog, vežbanje pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi, ubrzavanju metabolizma i povećanju količine hranljivih sastojaka koje telo može da apsorbuje. Takođe, vežbanje disanja pomaže u čišćenju tela od toksina koji su sadržani u masnom tkivu.

Posle redovne vežbe osetićete kako se telo ispunjava energijom, mišići se toniraju, a centimetri u struku i kukovima postepeno nestaju. Plus, ova vežba pomaže u ublažavanju stresa i hroničnog umora. A takođe ima veoma pozitivan efekat na stanje kože, jer promoviše punjenje ćelija kiseonikom. Dakle, jedna jednostavna vežba pomaže ne samo da smršate, već i u potpunosti podmlađuje telo!

Ako sanjate o gubitku kilograma, ni u kom slučaju ne biste trebali zaboraviti na disanje. Takođe je važno odabrati način ishrane i fizičku aktivnost koja odgovara vama.

Da li vam se svideo članak? Obavezno podelite sa prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE