Zašto mamu treba ljubiti kada na poklon donese domaći med

Zašto mamu treba ljubiti kada na poklon donese domaći med

Svi znaju da voda sa medom na prazan stomak pomaže protiv svake nedaće. Ovde možete ubrzati metabolizam, očistiti telo, pa čak i smiriti ljudski nervni sistem. Međutim, ovo nisu sva čudesna svojstva meda za koja bi trebalo da znate.

Danas uredništvo "Dnevnog Magazina" govoriće o 8 zanimljivih slučajeva kada možete koristiti pčelinji med. U zavisnosti od kompatibilnosti meda sa drugim proizvodima, on će delovati drugačije. U jesensko-zimskom periodu ova tema je aktuelnija nego ikada!

VODA SA MEDOM

Pčelinji med je zaista univerzalni lek. Na primer, ako osećate da počinjete da se razboljevate ili kašljete, prvo nabavite visokokvalitetni prirodni med i limun.

Pripremite jednostavan kućni lek. Da biste to uradili, u blenderu sitno izrendajte ili iseckajte 1 limun težine oko 200 g. Dodajte 100 g pčelinjeg meda i dobro izmešajte. Pripremljenu smesu čuvajte u staklenoj tegli u frižideru. Inače, ako limunu i medu dodate 50 g rendanog đumbira, efekat će biti mnogo bolji.

Ako ne želite da pripremate proizvod svaki dan, možete ga koristiti u porcijama svaki put kada ih uzmete. Uzmite med i limunov sok. 2 kašičice meda i 1 čaša soka od limuna.

Inače, med pomaže i kod drugih neprijatnih bolesti, koje su posebno relevantne u hladnim danima. Od meda se pripremaju razne kapi i masti.

Napitak od sirćeta i meda preporučuje se piti 1-2 puta dnevno, po 1 čašu. Inače, možete raditi i inhalacije sa jabukovim sirćetom. Da biste to uradili, pomešajte 100 ml proizvoda sa 200 ml vode. Potom smesu zagrejte na šporetu, ali je ne kuvajte. Nakon toga, počnite da udišete paru, istovremeno zatvarajući oči i usta.

Borba protiv viška kilograma

Iskusne žene znaju da pčelinji med, iako sladak, pomaže u borbi protiv viška kilograma. Ovaj proizvod deluje kao detoksikacija. Drugim rečima, u stanju je da ukloni sve nepotrebne supstance iz tela.

Da biste napravili domaći lek za detoksikaciju, pomešajte 1 kašičicu meda, sok od pola limuna i 250 ml tople vode. U idealnom slučaju, temperatura ne bi trebalo da bude veća od 30 stepeni. Da biste postigli vidljiv rezultat, pijte ovu vodu 3 puta dnevno 20 minuta pre glavnog obroka.

Ako ne želite da se petljate sa pravljenjem vode od limunovog meda, možete je zameniti biljnim čajem. Samo dodajte 1-2 kašičice meda u šolju svaki put kada pijete čaj. Ali zapamtite da sam čaj mora biti visokog kvaliteta. Bolje je izabrati domaće, a ne upakovane.

Preporučljivo je popiti polovinu primljenih sredstava pre spavanja, a ostatak treba ostaviti u frižideru. Sledećeg jutra vodu sa cimetom i medom treba piti na prazan stomak, bez podgrevanja.

Med za kožu lica

Ako kombinujete med i mleveni cimet, možete rešiti nekoliko problema odjednom. Na primer, pasta od ovih komponenti ublažava zubobolju. Da biste to uradili, pomešajte 1 kašičicu cimeta i 1 kašičicu meda. Zatim jednostavno nanesite pastu na zub koji boli.

Pored toga, cimet i med se mogu koristiti kao antiinflamatorno sredstvo za kožu lica. Samo pomešajte 3 kašike meda i 1 kašiku cimeta. Zatim nanesite pastu u tačkama na bubuljice noću. Ujutru isperite toplom vodom.

Med pre spavanja

Svi znaju da 1-2 kašičice meda pre spavanja će vam pomoći da čvršće zaspite i poboljšate kvalitet sna. Međutim, to su daleko od svih razloga zašto je vredno uključiti med u listu večernjih procedura.

Recite nam u komentarima koliko često jedete med i u koje svrhe to radite? Možda imate nekoliko svojih isprobanih recepata sa ovim divnim proizvodom. Hajde da podelimo prednosti jedni sa drugima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE