ČUDOTVORNA VEŽBA: skinite masnoću sa struka i otklonite bolove u leđima

ČUDOTVORNA VEŽBA: skinite masnoću sa struka i otklonite bolove u leđima

Mnogi od nas većinu vremena provode sedeći. Uopšteno gledano, nismo mi krivi, samo je savremeni svet takav. Ali to samo štetno deluje na naše zdravlje. Nakon što ste godinu ili dve radili na sedećem poslu, počećete da primećujete da su vas leđa počela boleti. Ako ne radite ništa, može se pretvoriti u pravi problem.

Stoga vas uredništvo “Dnevnog Magazina” poziva da savladate jednu jednostavnu vežbu koja će vam pomoći da se suočite sa tri problema odjednom: bolovima u leđima i donjem delu leđa, kao i skidanje obima u struku.

Vežbe za stomak i struk

Bez fizičke aktivnosti, naše telo postaje manje pokretljivo i počinje da akumulira višak masti. Sve ovo povlači za sobom ozbiljne zdravstvene probleme i zato treba da se bavite barem laganim vežbanjem. Ne zaboravite na to!

Danas vam donosimo jednostavnu vežbu koju deli Tamaio, japanski specijalista za mršavljenje. Ovo je vežba istezanja koja vam pomaže da angažujete stomačne i leđne mišiće, zatežući ih i ojačavajući. Pored toga, ova vežba aktivno utiče na unutrašnju površinu butine. Pravo čudo, a ne vežbanje!

Ispod je video u kome će Tamaio jasno pokazati vežbu za stvaranje tankog struka, ali za sada, hajde da shvatimo tehniku. Pre nego što to učinite, preporučljivo je da se barem malo zagrejete kako ne biste povredili mišiće. A nakon kratkog zagrevanja vežba je mnogo lakša.

Dakle, početni položaj je stojeći, noge široko raširene, nožni prsti okrenuti ka spolja. Prsti na nogama i kolenima treba da budu okrenuti u istom pravcu. Savijte noge u kolenima, stavite ruke na kukove radi ravnoteže. Sada počnite da radite vežbu. Prvo se nagnite napred, okrećući desno rame levo i unutra. U ovom slučaju, levo rame se vraća unazad.

Osećajte istezanje butina, struka i leđa. Zadržite se u ovom položaju tri sekunde, a zatim se vratite u početni položaj. Ponovite isto na drugoj strani. Morate polako i pažljivo da pravite pokrete, osećajući napetost svih mišića. Izvedite 2 serije po 10 puta.

Posle nekoliko nedelja redovnog vežbanja primetićete da masnoća iz struka počinje da odlazi, a nakon nekoliko sesija osetićete kako leđa i donji deo leđa postaju pokretljiviji i bol odlazi. Za svakoga ko ima sedeći način života, ovo je neizostavna vežba.

A evo i video snimka u kojem možete gledati kako se ta vežba pravilno izvodi.

Da li ste uživali u vežbi? Podeli sa prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE