Gusta krv znači srčani udar, moždani udar i druge bolesti. Evo kako to izlečiti

Gusta krv znači srčani udar, moždani udar i druge bolesti. Evo kako to izlečiti

Krv je glavna biološka tečnost u ljudskom telu. Stanje svih ljudskih organa zavisi od njene konzistentnosti. Kada viskoznost krvi poraste, funkcionisanje celog organizma je poremećeno. Verovatno ste više puta čuli da je krv previše gusta. Zašto se javlja ova pojava? Zašto je opasno i kako se nositi s tim?

Danas će redakcija "Dnevnog Magazina" odgovoriti na ova pitanja.

ŠTA SMANJUJE GUSTINU KRVI?

Pre nego što odgovorimo na ovo pitanje, hajde da razgovaramo o tome šta krv čini gušćom. Razloga za to može biti nekoliko: disfunkcija jetre, promene na membranama krvnih zrnaca, uzrokujući "lepljenje" ćelija. Ali to su ozbiljniji razlozi i oni ne nastaju tek tako. Najčešći uzrok zgušnjavanja krvi je nedovoljna potrošnja obične čiste vode.

O tome govori Aleksandar Drožennikov, a dole će biti video u kojem deli svoje iskustvo. I sam se suočio sa problemom guste krvi i uspeo je da ga reši sopstvenom metodom, opisaćemo ga malo kasnije.

Visoka viskoznost krvi je vrlo opasna. U ovom stanju krv ne može u potpunosti da ispuni svoju glavnu funkciju - transport. To znači da organi ne dobijaju potrebnu količinu hranljivih sastojaka i neće svi otpadni proizvodi biti uklonjeni iz tela. Pored toga, srce treba da potroši mnogo puta više energije da bi potisnulo krv, pa se brže troši. Iz ovoga slede srčani ili moždani udari.

Podmuklost zgušnjavanja krvi je u tome što je nije tako lako prepoznati. Veoma često se ovi simptomi ignorišu. Najčešći od njih: povišen krvni pritisak, opšta slabost, pospanost, suva usta, težina u nogama, umor, depresija, glavobolja, stalno hladni udovi. Lista simptoma se može nastaviti, ali ponekad se gusta krv ne manifestuje ni na koji način, a to se može otkriti samo rađenjem testova.

Pa, šta treba učiniti ako su testovi potvrdili da ste povećali viskoznost krvi? Tačno, treba ga vratiti u normalu. Naravno, možete uzimati posebne lekove, ali pre svega morate revidirati svoju ishranu. Trebalo bi da izuzmete prženu, masnu hranu, konzerviranu hranu, marinade, dimljeno meso i svakako uključite u ishranu mlečne proizvode sa smanjenom masnoćom.

Generalno se ne preporučuje jesti slatkiše i šećer. Takođe bi trebalo da se odreknete heljde, krompira, banana i gaziranih pića. Pored toga, neophodno je isključiti pušenje i alkohol, koji u velikoj meri povećavaju viskoznost krvi.

Obavezno dodajte dijetalnoj hrani koja razređuje krv: pomorandže, nar, smokve, kakao, maline, beli luk, repu, čokoladu, artičoke, jagode, đumbir, limun, seme suncokreta. Samo treba da izaberete proizvod po svom ukusu.

Aleksandar Drožennikov veruje da se viskoznost naše krvi povećava samo zbog činjenice da koristimo malo čiste vode. Kaže: „Naša dugovečnost direktno zavisi od količine potrošene čiste vode. 100%". Na kraju, voda je ta koja našu krv čini normalne konzistencije, tečnom, što joj omogućava da se uliva u sve, čak i najmanje kapilare našeg tela.

I sam iscelitelj se suočio sa problemom guste krvi, a da bi ga rešio, preporučuje da pijete običniju čistu vodu. I sam kaže da je potrošenu količinu povećao na 9-12 čaša dnevno. Štaviše, ne uzimaju se u obzir čaj, kafa, sokovi, supe i druge tečnosti. Kaže da možete piti vodu prema senzacijama, ali najbolje je izračunati stopu za sebe. Otprilike je 30 ml na 1 kg telesne težine. To je ono što mu je pomoglo da zaraste.

On savetuje: „Dakle, ne zaboravite da pijete više vode. Ako se odlučite za dugotrajnu jetru, popijte više čiste vode, definitivno nećete požaliti “.

Takođe navodi jedno vrlo zanimljivo zapažanje. Svi znamo za tužnu statistiku koja nam govori da muškarci žive manje i da oko 10-14% muškaraca širom sveta pati od hroničnog prostatitisa. Iscelitelj veruje da muškarci pate od prostatitisa i drugih srodnih problema zato što zanemaruju da piju dovoljno vode. Pored toga, stopa srčanog udara je veća kod muškaraca.

A evo i video snimka na kojem Aleksandar deli svoje neprocenjivo iskustvo. Vrlo informativno!

 

Dakle, sve je već rečeno, ali možemo ponoviti. Ne zanemarujte upotrebu čiste vode, jer je našem telu zaista potrebna! Ovo će sprečiti zgrušavanje krvi i održati viskoznost normalnom. Takođe, ne zaboravite da se redovno testirate i idite kod lekara ako vam nešto smeta. Pazite na sebe i svoje zdravlje!

Da li ste proveravali viskoznost krvi? Da li ste se suočili sa takvim problemom, i ako jeste, kako ste se nosili sa njim? Recite nam u komentarima i ne zaboravite da podelite članak sa svojim prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE