„Konfučijeva tačka“ je mesto posebne moći na ljudskom telu! Ako stimulišete ovu tačku 5 minuta...

„Konfučijeva tačka“ je mesto posebne moći na ljudskom telu! Ako stimulišete ovu tačku 5 minuta...

Naše telo ima ogroman potencijal i ima mnogo više sposobnosti nego što mislimo. Na Istoku su od davnina proučavali ljudsko telo. Dugogodišnjim naporima kineska tradicionalna medicina akumulirala je mnoštvo znanja koja pomažu da se naše telo bolje razume i efikasnije zaceli.

Kinezi veruju da ljudskim životom upravljaju tri tačke koje imaju posebnu moć: gospodar varenja je tačka Džingis-kana, gospodar vremena je tačka tsu-san-li, vladajući um je tačka Konfučija. O poslednjem ćemo danas razgovarati, jer je ovo zaista posebno mesto moći.

BIOLOŠKO AKTIVNE TAČKE

Veruje se da je svaki organ povezan sa određenom tačkom na telu. Stoga je uticaj na jednu od ovih tačaka u stanju da reši razne zdravstvene probleme. Tako je i sa Konfučijevom tačkom koja pomaže u rešavanju hroničnog stresa i svih posledica koje iz njega proističu. Da li je to zaista moguće, pitate se?

Hronični stres je pošast savremenog sveta. Živimo u mahnitom tempu i stalno se nalazimo u situacijama koje izazivaju stres. Akumulira se postepeno, pa čak i neprimetno za nas, a zatim kvari život. Pored pogoršanja raspoloženja, emocionalnih slomova i neurastenije, hronični stres dovodi do poremećaja varenja, zamućenja vida i još mnogo toga.

Stres veoma štetno utiče na rad žučne kese. Mogu se javiti problemi poput holecistitisa, upale žuči, kolitisa. U najnaprednijim slučajevima motorno oticanje žuči je poremećeno, postepeno se pretvara u kristalni pesak, a zatim pretvara u kamenje.

Da biste sprečili ove bolesti, potrebno je samo da otvorite Konfučijevu tačku na svom telu. Inače, kineski mislilac i filozof, u čiju čast je i dobilo ime, rekao je da je uticaj na ovu tačku „divan regulator mentalne jasnoće, ugodno srce i svetao pogled“.

Gde se nalazi Konfučijeva tačka?

Da biste je pronašli, stavite ruku na potiljak i osetite malo udubljenje oko 2,5 cm iznad linije kose. Ova depresija je Konfucijeva tačka. Tačku možete stimulisati prstom ili, što bi moglo biti korisno za kancelarijske radnike, olovkom. Samo pet minuta mešajte ovu tačku nežnim kružnim pokretima. Veoma je važno da to uradite sa svojom dominantnom rukom.

Posle takve masaže osetićete kako se telo opušta, a i sami ćete se smiriti. Stimulacija ove tačke takođe pomaže kod glavobolje, problema sa očima, vrtoglavice, oštećenja sluha. Pored toga, redovna masaža će pomoći izlečenju žučne kese, jer se tačka nalazi na njegovom energetskom kanalu. Takođe je odličan način da se nosite sa visokim krvnim pritiskom.

Kineski lekari odavno su otkrili jednu istinu - stimulacija biološki aktivnih tačaka može učiniti čudo sa ljudskim telom, izlečiti ga i rešiti probleme koji su izvan snage drugih vrsta lečenja. A Konfučijeva tačka je jedna od najsnažnijih tačaka ljudskog tela.

Da li verujete u takav tretman? Podelite sa nama u komentarima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE