Prelijte ovaj slatkiš vrelom vodom i uživajte u okrepljujućem napitku za jačanje imuniteta

Prelijte ovaj slatkiš vrelom vodom i uživajte u okrepljujućem napitku za jačanje imuniteta

Čaj od đumbira nagoreo, zagreva, vitaminom je prava suština zdravlja, posebno u kasnu jesen i zimu, kada virusi i prehlade povremeno nastoje da nas uznemire.

Predlažemo da se ne mučite svaki put da režete sastojke za lekovito piće, već potrošite 10 minuta i pripremite prazne lizalice, što će biti dovoljno za celu zimu.

Zamrznuti medenjaci se mogu i trebaju bacati direktno u čaj! I nije vam potreban lonac za čaj - prelijte slatkiš kipućom vodom i uživajte u okrepljujućem napitku za jačanje imuniteta.

"Dnevni Magazin" će vam reći kako kuvati đumbir sa limunom i medom, tako da se ispostavlja ne samo korisno, već i zgodno. Sve o svemu - 3 sastojka, 10 minuta i zamrzivač!

ĐUMBIR SA LIMUNOM ZA IMUNITET

  • koren đumbira
  • 1 limun
  • 1 kašika meda

PRIPREMA

  1. Oljuštite đumbir, isecite na male kriške, a zatim usitnite blenderom.
  2. Isecite limun zajedno sa korom na proizvoljne kriške i takođe iseckajte u posudi blendera.
  3. Kombinujte limunovu pulpu sa đumbirom, dodajte med i temeljno mešajte.
  4. Smesu đumbira i limuna stavite u posude za led ili slatkiše, pokrijte prozirnom folijom i pošaljite u zamrzivač da se stegne.
  5. Kad se bombone ohlade, izvadite ih iz kalupa, zarad svakog omotajte prozirnom folijom i vratite u zamrzivač. Slatkiše možete čuvati u hermetički zatvorenoj tacni direktno u frižideru.
  6. Ako je potrebno, izvadite medenjake iz zamrzivača, stavite ih u šolju i prelijte ključalom vodom - okrepljujući vitaminski napitak je spreman!

Domaća lizalica dodata u čaj napitku će dati prijatnu aromu, napuniti vas vitaminima, a prirodna oštrina đumbira zagrejaće vas hladne zimske večeri i okrijepiti rano ujutro jednako snažnom kafom. Ukusne i aromatične slatkiše možete jesti baš kao lizalice - ovo je efikasna prevencija gripa i odlična terapija sezonskih prehlada.

Obavezno zadržite ovaj jednostavni vitaminski recept - dobro će vam doći, i više puta! A ako vam je članak koristan, ne zaboravite da ga podelite sa prijateljima.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE