Šta se dešava u organizmu kad spavamo i kad je najbolje leći u krevet

Šta se dešava u organizmu kad spavamo i kad je najbolje leći u krevet

Spavanje je čoveku neophodno kao voda i hrana. Verovatno ste primetili da kada slabo ili malo spavate niste samo umorni, već i odsutni. Koža i opšti ton tela takođe izgledaju lošije. Ali to se dešava čak i kada spavate 6-8 sati dnevno.

To je zato što je određeno vreme spavanja odrasle osobe odgovorno za određene funkcije tela, kao i za psihološko stanje. To je zbog kretanja planeta i solarne aktivnosti. Na primer, um se odmara od 21 do 23 sata.

Dnevni Magazin će vam reći kakve posledice ima kršenje dnevne rutine, kao i kada treba da spavate da biste odmorili telo.

LJUDSKE FAZE SPAVANJA PO VREMENU

 1. 21:00 do 23:00
  Tokom ovog vremenskog perioda um odmara. Stoga, ako na primer ne zaspite u 10 sati uveče, onda će mentalne sposobnosti i racionalnost postepeno opadati. Kada se snaga razuma smanji, čovek ne može da shvati šta treba činiti dobro, a šta loše. Postaje teško osloboditi se loših navika.
  Sa smanjenjem snage uma, anksioznosti i oštećenja pamćenja počinje mentalna nestabilnost.
  Prvi znaci nedostatka odmora uma su smanjenje koncentracije ili prekomerna napetost uma, porast loših navika, smanjenje volje i porast sukoba, žudnja za hranom i alkoholom. Važno je shvatiti da jedan nedostatak sna neće rezultirati ničim. Ali ako redovno budite ostajali do kasno, s godinama će doći do kumulativnog efekta.
 2. 23:00 do 1:00
  Spavanje tokom ovog vremenskog perioda pomaže u akumuliranju vitalnosti i opuštanju mišića i nervnog sistema. Posledice nedostatka sna su slabost, pesimizam, letargija, smanjen apetit, težina u telu, mentalna i fizička slabost. Ako nastavite da kršite dnevnu rutinu, onda mogu nastati posledice u vidu ozbiljnih promena u funkcionisanju nervnog sistema, kao i unutrašnjih organa.
 3. Od 1 do 3 ujutru
  Ako ne spavate tokom ovog vremenskog perioda, onda emocionalna sfera osobe pati. Neposredne posledice su prekomerna razdražljivost, agresivnost, antagonizam, histerija. U budućnosti osoba razvija manično-depresivnu psihozu, tada se može smejati, a zatim iznenada zaplakati ili jednostavno postati tužna.

Važno je shvatiti da je prirodu teško prevariti. Čovek je dnevno stvorenje. Ukoliko radite noćni posao, ostajete kasno uz TV ili telefon… vaše telo i um pade. Zato, potrudite se da spavate u pravo vreme.

Ispravan dnevni režim, koji uključuje zdravu ishranu, i aktivnost, i odmor, i mentalni rad, omogućava telu da održava ispravan bioritam.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE