Stavite beli luk u uvo: BOL u uvetu prolazi preko noći

Stavite beli luk u uvo: BOL u uvetu prolazi preko noći

Naše majke i bake dobro znaju da ne postoji bolji lek od prirodnih lekova. Oni ne samo da pomažu u izlečenju, već i ne štete našem telu na isti način kao što to mogu učiniti lekovi kupljeni u apoteci.

Jedan od čudesnih lekova koje su koristile naše bake je običan luk. Može čak i da izleči hronične bolesti koje vam već dugo truju život i danas je „Dnevni Magazin“ odlučio da sa vama podeli neke od načina korišćenja ovog prirodnog leka.

UPOTREBA LUKA

 1. Luk obara temperaturu
  Idealan je za decu. Ako vaše dete ima visoku temperaturu, isecite luk na kolutiće i namočite ga jabukovim sirćetom. Namočen luk stavite u čarapu. Groznica nakon ovog leka vrlo brzo popušta.
 2. Najbolji ubica infekcija
  Da biste ubili infekciju, prvo morate napraviti kašu od luka. Da biste to uradili, skuvajte mleko i sipajte ga na debelu krišku belog hleba i trljajte luk na njega. Zgnječite hleb sa lukom i mlekom dok se ne dobije glatka pasta.
  Pasta je spremna i da biste se rešili infekcije, potrebno je samo dezinfikovati zaraženo područje i naneti gazu sa pastom i popraviti zavoj. Zavoj morate držati 2-2,5 sata. Ovaj postupak se mora ponavljati dok infekcija ne nestane.
 3. Sposoban da zaustavi krvarenje
  Luk će vam pomoći kod manjih ogrebotina i posekotina. Ako doživite nezgodu i povredite prst, samo treba da nanesete gazu na ranu u koju će biti umotano par komada luka. Pre nego što stignete da trepnete okom, krvarenje će prestati. Da bi se abrazija brže zacelila, ponovite ovaj postupak još nekoliko puta.
 4. Lek za opekotine
  Teško je poverovati, ali najčešći luk pomoći će izlečenju opekotina i još mnogo toga. Da biste to uradili, potrebno je da nanesete nekoliko kriški luka na ranu i ostavite 2 minuta. A ako nakon toga na mesto opekotina nanesete i belance, bol će proći i kasnije neće biti ožiljaka.
 5. Lek protiv kašlja
  Sok od luka je visoko efikasan sirup za kašalj, ali retko ko želi da ga konzumira na ovaj način. Zbog toga prilikom kašljanja stavite komadić luka u uho. Tako će sokić od luka polako da uđe u vaš krvotok i oslobodiće vas neprijatnog kašlja.
 6. Drhtiš?
  Ukoliko vas uhvati drhtavica, luk će vam pomoći da se nosite sa tim. Pojedite jedan sirovi luk i za nekoliko sati ćete se osećati bolje.
 7. Glavobolja i bol u ušima
  Bol u ušima je vrlo neprijatan fenomen, ali uz pomoć luka možete ga se rešiti za kratko vreme. Samo stavite komad luka u uši i to će smanjiti upalu. Pa, ako vas muči migrena, ponovite ovaj postupak pre spavanja. Neka luk odstoji u ušima do jutra.
 8. Luk smanjuje ožiljke
  Zvuči kao čudo nad čudima, ali istina je. Hirurški ožiljci zaista mogu postati manje uočljivi. Samo ga redovno trljajte na željeno područje.
 9. Ubod pčele
  Ako vas ujede insekt, na ugriz stavite seckani luk. Smanjiće otok, izvući otrov i ubrzati zarastanje kože.

Ovi mali saveti će vam pomoći da smanjite trovanje svog tela lekovima. Zapamtite ove načine upotrebe luka, jer će vam oni sigurno dobro doći!

Ukoliko vam luk ne smeta pri upotrebi, probajte i: TINKTURU ALKOHOLA OD BELOG LUKA - čisti krvne sudove, smanjuje holesterol, oslobađa telo od parazita i mnogo toga još!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE