Svaki prst je povezan sa dva organa: japanska metoda će izlečiti svaku bolest za 5 minuta!

Svaki prst je povezan sa dva organa: japanska metoda će izlečiti svaku bolest za 5 minuta!

Na našim dlanovima ima mnogo aktivnih tačaka koje su odgovorne za rad jednog ili drugog organa. Tradicionalna kineska medicina dostigla je neverovatne visine u upotrebi akupunkture. Nadražujući određene tačke na telu posebnim iglama, iscelitelji mogu uticati na sve organe našeg tela! Japanci veruju da je svaki prst odgovoran za 2 određena organa našeg tela, a mi možemo uticati na njihov rad jednostavnim masiranjem prstiju.

Ispostavlja se da možete postići neverovatan efekat bez akupunkture. "Dnevni Magazin" će vam reći koje aktivne tačke treba masirati na dlanovima da biste se rešili određenih problema. To je više od masaže, to je neverovatan postupak lečenja!

MASAŽA PRSTIJU

 1. Da smanjimo apetit
  Da biste izbegli prejedanje, temeljito masirajte vrh malog prsta (sam vrh) pre jela. Tradicionalni iscelitelji savetuju muškarce i žene da rade ovaj postupak na različite načine.
  Lepša polovina čovečanstva trebalo bi da masira prst u smeru kazaljke na satu pre podne, a suprotnom posle ručka. A muškarci bi trebalo da rade obrnuto.
 2. Za lečenje jetre
  Kažiprst je odgovoran za jetru. Njegova svakodnevna masaža pomaže normalizaciji funkcionisanja ovog organa. Prst treba trljati i gnečiti u celini, obraćajući posebnu pažnju na sam vrh.
  Takođe uradite sledeću vežbu: isprepletajte kažiprste u nivou grudi i ispružite ruke u različitim pravcima, pokušavajući da ih razdvojite. Tokom udisanja zategnite mišiće, a dok izdišete, opustite se.
  Izvodite ove postupke nekoliko puta dnevno i oni će vam pomoći da revitalizujete jetru.
 3. Curenje nosa
  Aktivna tačka na kraju palca pomoći će da se rešite curenja iz nosa. Kada se razbolite, pritisnite ga i osetićete bolne senzacije. Pomoću flastera pričvrstite zrno heljde na ovo mesto. Pritisak na njega s vremena na vreme pomoći će ublažiti otok nosa i omogućiti vam lakše disanje.
 4. Za bolove u kolenu
  Srednji i domali prst odgovorni su za naša stopala. Dakle, ako vas bole kolena, pomoću flastera prikačite seme šargarepe, paradajza ili crvene paprike na srednje zglobove prstiju. Masirajte ih kružnim pokretima s vremena na vreme, smanjiće bol u kolenima.
 5. Za ublažavanje stresa
  Da biste ublažili stres, masirajte levi mali prst palcem i kažiprstom. Kružnim pokretima počnite da ga masirate od vrha do dna prsta. Ovo ne samo da će vam smiriti živce, već će vam pomoći da se oraspoložite nakon napornog dana.

Ne zaboravite da su aktivne tačke odgovorne za rad različitih unutrašnjih organa smeštene na tabanima. Masaža stopala je izuzetno prijatan postupak, čak i ako to radite sami.

Japanci veruju da uz pomoć masaže prstiju možete da se borite ne samo sa bolestima, već i sa negativnim emocijama.

EVO ZA ŠTA JE ODGOVORAN SVAKI PRST

 1. Palac
  Organi: slezina i stomak
  Emocije: depresija i anksioznost
  Simptomi: glavobolja, problemi sa kožom, nervoza, bolovi u stomaku
 2. Kažiprst
  Organi: bubrezi, bešika
  Emocije: zbunjenost, nezadovoljstvo, strah
  Simptomi: Probavni problemi, bolovi u mišićima, zubobolja, bolovi u leđima
 3. Srednji prst
  Organi: jetra
  Emocije: razdražljivost, bes, zbunjenost
  Simptomi: problemi sa cirkulacijom, glavobolje (posebno u predelu čela), umor, menstrualni bol, migrena
 4. Domali prst
  Organi: pluća, debelo crevo
  Emocije: strah, pesimizam, tuga
  Simptomi: bolesti kože, organa za varenje, astma i druge respiratorne bolesti
 5. Mali prst
  Organi: srce, tanko crevo
  Emocije: anksioznost, nervoza, nedostatak samopouzdanja
  Simptomi: bolesti srca, problemi sa kostima, upaljeno grlo.

Čak i ako tačno zaboravite gde je ta ili ona aktivna tačka na vašim rukama, s vremena na vreme samo masirajte sve prste i dlanove.

Korejci na svom telu pronalaze lek za bolesti i bukvalno se rukama spasavaju od glavobolje, kašlja, visokog krvnog pritiska, pa čak i srčanih oboljenja - pročitajte OVDE.

Obavezno isprobajte efekat masaže na sebi i ne zaboravite da o tome kažete svojim prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE