Topla voda prokuvana do ½ leči astmu, bronhitis, obara temperaturu. Do ¼ gojaznost, uklanja nadimanje i upalu pluća

Topla voda prokuvana do ½ leči astmu, bronhitis, obara temperaturu. Do ¼ gojaznost, uklanja nadimanje i upalu pluća

Prošlo je vreme kada je u svakom domu u kuhinji bio bokal kuvane vode za piće. Deci je bilo strogo zabranjeno da koriste vodu iz česme. Samo kuvano!

Ali danas lekari ne preporučuju ključanje vode, već, naprotiv, savetuju da se pije samo sirova. Naravno, s godinama ne postajemo zdraviji, ali, morate se složiti, u detinjstvu smo bili bolesni mnogo manje od sadašnje generacije. Možda ipak voda ima udela u tome?

ZDRAVA UPOTREBA VODE

Drevna tibetanska medicina navodi da je prva čovekova bolest bila probavna smetnja, a prvi lek je bila kuvana voda. Da, kuvana voda se smatra najjeftinijim i najefikasnijim lekom u Aiurvedi. To potvrđuje zaseban odeljak o prečišćavanju vode.

Danas "Dnevni Magazin" piše zašto je vruća kuvana voda natašte ujutru dobra za vaše zdravlje. Znaćete šta će se dogoditi sa vašim telom ako pijete ovu vodu svaki dan.

Ovde se ne radi o režimu pijenja i ne o nutritivnoj vrednosti vode. Ajurveda govori o različitim vrstama žive vode, ali korisna svojstva kuvane vode posebno su istaknuta. Na kraju krajeva, smatra se najboljim lekom u borbi protiv umora, gojaznosti i drugih bolesti. Ali, kao i kod svih lekova, ne možete ih puno piti.

Voda u boci i sa filterom nije pogodna za svakodnevnu upotrebu. Idealno - izvorska voda, jezerska voda, kišnica, rečna voda. Samo takva voda se smatra živom.

Vrela kuvana voda je vrlo lagana, dobro utažuje žeđ i telo je potpuno apsorbuje za 24 minuta. Hladna mineralna (stona) voda - za 72 minuta, topla - za 48. Da ne biste šokirali telo nakon buđenja, veoma je važno da voda koju pijete bude topla. Nikako vruća i vrela.

Prema ajurvedi, da bi se otkrila lekovita snaga vode, mora se ključati određeno vreme. Korisna svojstva zavise od vremena ključanja. Istovremeno, količina uzimanja tečnosti odjednom nije bitna, sve je vrlo individualno. Fokusirajte se na žeđ i sitost.

Voda, koja se tokom ključanja smanjila na 1/4 zapremine, naziva se „arogamabu“ - lekovita voda. Podstiče varenje, leči gojaznost, mokraćnu i žučnu bešiku, uklanja nadimanje, kolitis, anemiju, edeme, hemoroide, upalu pluća.

Arogiambu koji se ohladio na sobnu temperaturu naziva se srita sita. Takva voda ublažava mučninu, dijareju, vrtoglavicu, slabost, trovanje hranom i alkoholom.

Topla voda prokuvana do 1/2 naziva se usnadaka. Leči astmu, bronhitis i sposobna je da smanji temperaturu. Da biste ublažili probavne smetnje, ovu vodu preporučuje se uzimati pre spavanja.

Da bi kuvana voda postala lek i očistila telo, morate je piti, poštujući određena pravila.

KAKO PRAVILNO PITI TOPLU VODU

  1. Započnite jutro čašom vrele kuvane vode. Ovo je najbolje što možete učiniti za svoje telo. Nakon pijenja možete rastvoriti prstohvat soli.
  2. Pijte vodu polako, u malim gutljajima.
  3. Jednom prokuvati vodu. Ohladite na ugodnu temperaturu, tako da ostane vruće bez opeklina, i pijte 30 minuta pre doručka. Pre svakog obroka prokuvajte svež deo vode.
  4. Najbolji način za hlađenje kuvane vode je hlađenje parom (ispod poklopca).
  5. Pijenje vode neposredno pre obroka izaziva respiratorne bolesti i suzbija varenje. Tokom obroka - ubrzava metabolizam i podstiče varenje. Posle jela pojačava crevnu fermentaciju, usporava metabolizam i pospešuje debljanje.
  6. Ohlađena kuvana voda koja stoji duže od 6 sati postaje teška. Štetna je za telo i uzrokuje crevne tegobe. Takođe, voda postaje teška ako se više puta prelije iz jedne posude u drugu.
  7. Voda kuvana dva puta smatra se otrovnom. Ne možete je piti.
  8. Ne preporučuje se mešanje vruće kuvane vode sa hladnom ili sirovom vodom.

Kao što vidite, pre nego što zgrabite tablete, samo popijte kuvanu vodu. Čaša vrele vode ujutro podmlađuje telo. Crijeva će raditi kao sat! A prijatan rezultat takve navike biće iznenadni gubitak kilograma bez ikakvog napora.

Prema istočnjačkim učenjima, topla voda se smatra tajnom večne mladosti. U isto vreme, najgora stvar koju čovek može da učini za svoje telo je da pije hladnu vodu ili pića sa ledom.

Da li vam se svideo članak? Obavezno recite prijateljima zašto bi ujutro svi trebali da piju vruću kuvanu vodu na prazan stomak.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE