Kako smiriti nemirno dete za samo 10 minuta: Nauči svoje dete da to radi

Kako smiriti nemirno dete za samo 10 minuta: Nauči svoje dete da to radi

Deca nisu nimalo hirovita zbog lošeg karaktera ili lošeg vaspitanja. Razlozi za tvrdoglavost, histeričnost i apsurdno ponašanje su potpuno različiti. Da li dete ne želi da ide u šetnju? Ne želi da spava? Odbija da jede? Sa velikom verovatnoćom možemo reći da se oseća nelagodno, nalazi se u stanju stresa i napetosti i pokušava da akumulira energiju u neobičnim i vrlo lošim, po mišljenju odraslih, radnjama.

Kada je odrasla osoba besna i pod stresom, nosi se sa tim na različite načine: neko se bavi sportom, neko puši, neko meditira i vežba jogu... Joga je odlična i za decu. Ova metoda će ojačati zdravlje malog stvorenja i pobrinuti se za njegov nervni sistem. Časovi joge doneće detetu puno zadovoljstva, jer je to toliko poput uzbudljive igre!

JOGA ZA DECU

 1. Pčela
  Zamolite dete da duboko udahne, spusti se na kolena i stavi ruke iza leđa. Izdišući, neka spusti glavu prema dole i bruj poput pčela. Pravilno disanje je ključno, duboki udisaji trenutno umiruju i pomažu detetu u borbi protiv potisnutih emocija.
 2. Poza mačke
  Frustraciju, stres i bes lako je savladati ovom jednostavnom pozom. Naučite dete da duboko diše i savija kičmu kao prava mačka. Ovo će ojačati mišiće leđa i dati detetu samopouzdanje. Kičma je stub, sve ljudske aktivnosti su izgrađene okolo. Uvlačenje abdomena i stezanje mišića leđa veoma je korisno za kičmu i pomaže da naučite kako da kontrolišete negativne emocije.
 3. Oblak
  Ova divna poza pomaže da se oslobode sve skrivene stezaljke i traume kroz koje dete prolazi. Duboko udišući i izdišući dete dete mora da zamisli kako sve emocije koje ga muče odlaze u oblake. Pružanje ruku oblacima - traženje pomoći s neba, dobijanje energije. Ako dete naučite ovoj tehnici, ono će moći da ostane energično i uravnoteženo čak i u najtežim situacijama.
 4. Poza stabla
  Ideja iza ove poze je naučiti održavati ravnotežu, biti u harmoniji, čak i kada se čini nemogućim. Koncentracija pomaže u stabilizaciji stanja. Neophodno je stajati ravno, ispraviti leđa, ispraviti ramena, duboko disati. Jednu nogu treba saviti i staviti na koleno, oslanjajući se na drugu nogu. Ruke treba da budu spojene, najbolje je zamisliti da su to grane drveta na kojima žive neverovatni dobri prijatelji.
 5. Beba poza
  Ova poza duboko umiruje centralni nervni sistem, pružajući detetu osećaj sigurnosti. Stanite na kolena, sklupčajte se, držite ruke uz telo. Udahnite duboko koristeći puni kapacitet pluća. Ovaj položaj pomaže da se mirno zaspi čak i vrlo aktivna deca, uzbuđena nakon napornog dana.

Ako dete od detinjstva naučite da utiče na njegovo emocionalno stanje pomoću pokreta tela, ono će odrasti u uravnoteženu, mentalno zdravu osobu. Savremeni svet je ispunjen različitim energijama, a deca su posebno osetljiva na sve. Ne žurite da grdite aktivnu decu - bolje je da im pokažete način koji će detetu pružiti mir, umesto da vičete i kažnjavate, odaberite mirna objašnjenja i uputstva.

Joga za decu je odličan način da provedete vreme sa detetom, neprocenjive koristi za telo i jačanje nervnog sistema. Vredno je probati ovu izuzetnu zabavu!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE