Doktor preporučuje gimnastiku onima koji pate od glavobolje, vrtoglavice, nesanice, oštećenja pamćenja, bolova u ramenima i vratu

Doktor preporučuje gimnastiku onima koji pate od glavobolje, vrtoglavice, nesanice, oštećenja pamćenja, bolova u ramenima i vratu

Hipertenzija je jedna od najčešćih bolesti. Procenjuje se da svaka četvrta odrasla osoba pati od visokog krvnog pritiska. Čudno, samo 35% od ovog broja je svesno svojih problema i leči se. Međutim, lečenje tabletama nije opcija, jer takvi lekovi uklanjaju samo simptome, ali ne i uzrok.

I danas, dr Aleksandar Jurjevič Šišonin i ja ćemo razgovarati o tome kako pravilno lečiti hipertenziju. U pomoć će nam doći gimnastika za lice i vrat, koja pomaže da se eliminiše sam uzrok hipertenzije i zauvek zaboravi na visoki krvni pritisak.

GIMNASTIKA ZA VRAT

Kao što sam lekar objašnjava, grč mišića stiskuje krvni sud, usled čega se smanjuje količina krvi koja prolazi kroz njega. A da bi dobio kiseonik koji mu je potreban, mozak signalizira srcu da pumpa više krvi. Kao rezultat, srce radi brže kako bi pumpalo potrebnu količinu krvi kroz stisnute sudove, a pritisak raste. Tako se razvija hipertenzija.

Kada hipertenzivac ima stresnu situaciju, pritisak mu se povećava. U ovom trenutku može preći kritičnu granicu. To je preplavljeno moždanim udarom.

„Postoje dva načina da se rešite hipertenzije: pokretom ili uticajem na sam grč - masažom. Dešava se da dođe osoba sa velikim hipertenzivnim iskustvom, požali se na loše zdravstveno stanje, kaže koliko je tableta popila... Staviš je na kauč, dodirneš vrat, a to je kamen. Gnječenje - vrišti. Posle masaže prođe par sekundi i pacijentu bude mnogo lakše.“, kaže lekar.

„Tablete deluju drugačije. Neke ometaju srce da radi ubrzanom brzinom. Druge nasilno uklanjaju vlagu iz tela, što takođe smanjuje krvni pritisak. Treće smiruju mozak. Četvrte poboljšava sposobnost mozga da apsorbuje kiseonik iz krvi. Kao što vidite, rad bilo koje pilule je uklanjanje simptoma, ali ne i lečenje uzroka“.

Lekar je siguran da ako vodite aktivan život, spazmi neće nastati. Ali čak i postojeći problemi mogu se ukloniti pravilnom gimnastikom. Za ovo je lekar razvio zaseban skup jednostavnih vežbi za lečenje vrata.

Prema njemu, izvodeći ove vežbe, osoba ne može sebi naštetiti. Ali redovna vežba pomaže da se rešite niza bolesti. Doktor preporučuje gimnastiku onima koji pate od glavobolje, vrtoglavice, nesanice, oštećenja pamćenja, bolova u ramenima i vratu.

Prve dve nedelje lekar preporučuje svakodnevno bavljenje gimnastikom. Tada možete vežbati 2-3 puta nedeljno. Tokom vežbanja treba da držite leđa uspravna - ovo je ključ za pravilno izvođenje vežbi. A da biste usavršili svoju tehniku, prvo se bavite gimnastikom ispred ogledala. Vreme za svaku vežbu je 3 minuta.

 1. Vežba "Metronom"
  Sastoji se u naizmeničnom fiksiranju vrata oko 10 sekundi na levoj i desnoj strani.
 2. Vežba "Proleće"
  Uvucite bradu 10 sekundi, a zatim istežite bradu 10 sekundi. Ponovite nekoliko puta.
 3. Vežba "Tuga"
  Stavite glavu na levo rame 10 sekundi, a zatim na desno rame isto vreme.
 4. Vežba „Pogled u nebo“
  Okrenite vrat u stranu što je više moguće i zadržite 10 sekundi. Naizmenično to radite levo, pa desno, uzimajući u obzir navedeni vremenski interval.
 5. Vežba "Okvir"
  Stavite levu ruku na desno rame, okrećući glavu ulevo. Fiksirajte položaj tela 10 sekundi. Sada uradite isto u suprotnom smeru.
 6. Vežba "Fakir"
  Zatvorite dlanove iznad glave, podignite prste. Svakih 10 sekundi okrećite glavu naizmenično ulevo i udesno.
 7. Vežba "Avion"
  Ispružite ruke u različitim pravcima. Pazite da se ne savijaju u laktovima. Svakih 10 sekundi spustite udove na trenutak da se odmorite i ponovite vežbu ponovo.
 8. Vežba "Čaplja"
  Ispružite bradu prema gore spuštenih ruku. Posle svakih 10 sekundi, vratite se u početni položaj, ali samo 1-2 sekunde, ne više.
 9. Vežba "Drvo"
  Podignite ruke tako da su vam dlanovi paralelni sa plafonom, a prsti leve i desne ruke blago dodiruju. Svakih 10 sekundi kratko spustite ruke i ponovite vežbu ponovo.

Mišići vrata zaokruženi su sa nekoliko vežbi istezanja.

Ovaj gimnastički kompleks normalizuje snabdevanje krvi mozga, što smanjuje verovatnoću moždanog udara. Grčevi će se povući, a vrat i ramena će postati opušteniji. I dalje preporučujemo ljudima sa ozbiljnim bolestima kičme i vrata da se pre gimnastike posavetuju sa svojim lekarom.

Inače, japanski profesor Katsuzo Nishi takođe je predložio jednostavne vežbe koje pomažu čoveku da se sam izleči. Kao rezultat toga, ostali su u istoriji pod nazivom „Zlatna pravila zdravlja“. Zaista, nije potrebno ići kod kvalifikovanog masažnog terapeuta ako se mnogi problemi mogu sami ukloniti. Čak i problemi sa leđima.

Podelite ovaj korisni članak na društvenim mrežama, neka više ljudi zna kako da besplatno i bezbedno reše zdravstvene probleme.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE