Kako prepoznati znake budućeg nasilnika kod dece! Pravac psihilog!

Kako prepoznati znake budućeg nasilnika kod dece! Pravac psihilog!

O čemu sanja svaki roditelj? Sigurno će njegovo dete vremenom postati srećna, uspešna, poštovana osoba. Niko ne želi da pomisli da zločinac može narasti iz svoje bebe.

Ali preduslovi za to, prema psiholozima, nisu uzrokovani toliko vaspitanjem, koliko urođenim sklonostima koje su uočljive već u prve 3-4 godine.

I danas će vam uredništvo "Dnevnog Magazina" reći kako možete razlikovati budućeg manijaka od normalnog deteta. Ovo je važno, jer se i najgore tendencije mogu ispraviti u mladosti.

Psihički poremećaji kod dece

Naravno, svaki roditelj, čak i primetivši nešto čudno kod svog deteta, radije to otrese i ne razmišlja o lošem. „Ovo je dete, ne razume da to nije dozvoljeno“, umiruju se brižni roditelji. Ali ovi znaci mentalnog poremećaja kod dece jednostavno vrište da je vreme da se kandiduje za stručnu pomoć.

 1. Svesno kršeći pravila
  Malo dete razume kada greši. Ali ako vas ova svest ne sprečava da ponavljate, već vas samo podstiče da iznova i iznova radite pogrešne stvari, onda je ovo zvono za uzbunu.
 2. Zastrašivanje drugih
  Iz filmova znamo da su psihopate često maltretirali kao deca. Međutim, mnogo češće neuravnoteženo dete je sklono da vređa druge, uživajući u osećaju sopstvene superiornosti. A ako trogodišnje dete vređa vršnjake i uživa u tome, nešto s njim nije u redu.
 3. Nema osećaja krivice
  Deca već u prvim godinama života razumeju kada povređuju druge. Kod normalnog deteta to će izazvati kajanje. Deca sa mentalnim smetnjama malo brinu o osećanjima drugih i ne kaju se.
 4. Izolacija
  Budući manijaci ne žure da sklapaju prijateljstva, a ako jesu, to je samo u njihovu korist. Jednostavno im ne trebaju prijatelji. A ako drugo dete preuzme inicijativu za stvaranje prijatelja, tada će, videvši pravo lice potencijalnog „prijatelja“, biti uplašeno i promeniti mišljenje.
 5. Manipulacija
  Buduće psihopate ne trpe kajanje, ali su spremni da se pretvaraju da su dobili ono što žele. Ovde se ne radi o traženju slatkiša ili novih igračaka, jer je to normalno za dete. Ali razboritije manipulacije, lišene emocionalne obojenosti, poziv su na buđenje roditeljima.
 6. Nema straha
  Dete sa psihopatskim sklonostima ne samo da je manje emocionalno, već ima i malo straha. S godinama rizikuje sve više i više, a ulog je sve veći. Naravno, ako dete vozi skejtbord, onda se ovo ne može smatrati odstupanjem. Ali ako se nepotrebno izlaže opasnosti, onda to vredi razmisliti.
 7. Laži iz zabave
  Ako dete neprestano vara bez razloga, možda će mu se svideti i sam proces. A ako nakon izlaganja dete padne u histeriku, onda ga svakako vredi dovesti psihologu.
 8. Neodgovornost
  Želja da krive druge je najčešća motivacija za kriminalce. Od detinjstva ih vređaju svet i drugi, smatrajući se takvim anđelima u kavezima. U svakom neuspehu, budući manijak će naći mnoštvo izgovora, ali neće preuzeti odgovornost.
 9. Ljubav prema pohvali
  U redu je biti zadovoljan što je neko drugi primetio vaš napredak. Međutim, dete sa problemima mentalnog zdravlja tražiće nagrade po svaku cenu, čak i ako mora da povredi druge.
 10. Surovost prema životinjama
  Možda najjasniji znak budućeg sadista koji odrasta u porodici je okrutnost prema životinjama. Ovde je veza toliko očigledna da američke obaveštajne službe već danas registruju takve slučajeve izračunavajući potencijalne kriminalce. A ako dete voli da muči domaće životinje, onda ga hitno odvedite psihijatru.

Psihopatska deca su teška za porodicu. Često postoje slučajevi kada čak ni stručna pomoć nije mogla popraviti dete, a roditelji su se nadali da njihovo dete, makar, neće završiti u zatvor.

Psihopate znaju kako da se predstavljaju kao normalni ljudi. A ako vam se čini da je novi poznanik malo čudan, pogledajte ga na ovih 10 znakova.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE