Poboljšajte svoj vid ovom očnom gimnastikom: lako se radi i brzo daje rezultate

Poboljšajte svoj vid ovom očnom gimnastikom: lako se radi i brzo daje rezultate

Radno vreme za računarom, gledanje u telefon po prevozu ili pri lošem osvetljenju, stres, nervna napetost i nesanica samo su neki od faktora rizika koji dovode do oštećenja vida. Sve navedeno se vremenom razvija u oftalmološke bolesti.

U pozadini stresa, refraktivne greške mogu napredovati - miopija, hiperopija, astigmatizam. Atrofija mrežnjače, katarakta i glaukom takođe se mogu javiti sa godinama. Sve ove bolesti dovode do oštećenja vida. Međutim, oni se mogu lečiti i, što je najvažnije, sprečiti.

Postoji očna gimnastika za poboljšanje vida, koja pomaže kod oftalmoloških bolesti i sprečava njihov razvoj. I "Dnevni Magazin" je deli sa vama!

OČNA GIMNASTIKA ZA POBOLJŠANJE VIDA

Ispod će biti video gde možete pogledati tehniku izvođenja ovih vežbi. U međuvremenu, hajde da shvatimo šta je šta.

GIMNASTIKA ZA OČI

 1. Vežba broj 1
  Vežba se izvodi sedeći ili stojeći, šta vam je zgodnije. Postavite se u udoban položaj, položite dlanove na oči i opustite se. Udahnite 3-4 puta duboko i izdahnite, dišite polako i duboko. Sa svakim izdisajem oslobodite se nepotrebnih misli u glavi.
  Ovo je vrsta podešavanja vežbanja. Morate se smiriti, osloboditi se stranih misli, zaroniti u sebe i koncentrisati se na vežbe.
 2. Vežba broj 2
  Stavite tri prsta (kažiprst, srednji i do-mali) na gornju ivicu očne duplje ispod obrva, počevši od ivice nosa. Pritiskom na dole, prođite duž gornje ivice očne duplje od nosa do slepočnica. Zatim, takođe prođite duž donje ivice očne duplje.
  Morate pritisnuti snažno, ali vrlo pažljivo kako ne biste oštetili oči. Prođite tri puta po gornjoj ivici i tri puta po donjoj.
 3. Vežba broj 3
  Takođe, sa tri prsta pritisnite na šupljinu iznad očnih duplja. Prvo je masirajte kružnim pokretima, a zatim snažno pritisnite i naglo pustite.
  Zatim stavite prste ispod očne duplje, masirajte snažnim pokretima, a zatim pritisnite i otpustite.
 4. Vežba broj 4
  Sada prelazimo prstima na zenicu, oči su zatvorene. Pritisnemo vrlo mirno, ali čvrsto. Pritisnemo i pustimo, ponavljamo 10 puta.
 5. Vežba broj 5
  Palcem i kažiprstom uhvatite gornji kapak i trznite kapak gore-dole 50 puta. Pokreti bi trebali biti lagani. Ako osetite bol ili nelagodu, napravite pauzu.
 6. Vežba broj 6
  I poslednja vežba: palcem i kažiprstom pritisnite na most na nosu, na ivici jednog i drugog oka. Odbrojite do 10, pritiskajući most na nosu, a zatim pustite.

Ovo je vrlo jaka gimnastika koja utiče na celo telo. Zahvaljujući njoj možete vratiti vid, poboljšati ga, a takođe i ublažiti zamor očiju. Neka vam bude navika da ovu malu vežbu radite posle posla ili pre spavanja.

A evo i obećanog video zapisa u kojem će Aleksandar Drožennikov još više govoriti o vežbama.

 

Posle prvog izvršenja ciklusa osetićete poboljšanje. Vežba pomaže ljudima sa dalekovidošću, miopijom, glaukomom i astigmatizmom. Pored toga, ova gimnastika poboljšava cirkulaciju krvi u predelu očiju i glave, a takođe normalizuje rad srca.

Da li ste uživali u vežbama? Obavezno podelite sa prijateljima.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE