Radite ove vežbe za lice i obećavamo vam mlado i lepo lice

Radite ove vežbe za lice i obećavamo vam mlado i lepo lice

Svi shvataju koliko je važno održavati telo u formi, tako da na trening trošimo mnogo vremena i energije. Vežbe za mršavljenje za toniranje zadnjice i jačanje leđa su one koje privlače najviše pažnje. Šta mislite da nedostaje sa ove liste? Naravno, vežbe za mišiće lica.

Lice je deo tela koji se može i treba trenirati, pogotovo ako sanjate o dugogodišnjoj mladosti i lepoti. Dnevni Magazin deli sa vama vežbe za lice i vrat koje će vam pomoći da se rešite bora i izgledate mlađe.

GIMNASTIKA ZA LEPŠI IZGLED LICA

Katia vorld, koja ima svoj kanal, podelila je ovu gimnastiku sa nama. Ambiciozna je majka dvoje dece koja svima dokazuje da je majčinstvo razlog da postanemo još lepši. U svojim video zapisima daje savete o sportu i lepoti, a takođe deli svoja razmišljanja o svemu na svetu. Ima šta da se vidi, ali za sada govorimo o nizu vežbi za lice, koje je sama Katarina nazvala „Zaboravi starost“.

CIKLUS VEŽBI

 1. Vežba broj 1
  Kao i na svakom treningu, i mi moramo da zagrejemo mišiće. Prva vežba je odlična za ovo. Dakle, sedite uspravno, ispravite ramena i opustite lice. Sada čvrsto zatvorite usne, izvucite jezik kroz zube i pravite pokret jezikom u krug, kao da ližete zube. Uradite to 10 puta u svakom smeru. Više detalja možete videti na video snimku ispod.
  Posle vežbe treba da opustite mišiće, za to opustite lice i naglo izdahnite na usta. Dobićete zvuk slično onome što rade konji. Smešno, ali vrlo dobro opušta lice. Uradite to nakon svake vežbe.
 2. Vežba broj 2
  U ovoj vežbi radimo na čelu. Ovo je veoma neophodno onima koji su uspeli da zarade nabor na čelu od neprestano podignutih obrva. Dakle, stavite četiri prsta na čelo, pritisnite kožu i počnite da podižete obrve prema gore. Prsti treba čvrsto pritisnuti čelo tako da osećate otpor tokom vežbanja. Ponovite 10 puta.
 3. Vežba broj 3
  Sada se pozabavimo borama oko očiju. Stavite kažiprste na obrve, čvrsto pritisnite i počnite istovremeno da pomerate prste i obrve. Napravite 10 ponavljanja.
 4. Vežba broj 4
  Sledeća vežba pomaže u uklanjanju takozvanih vrana. Kažiprstima pritisnite spoljne delove očiju i pokušajte da zaškiljite. Trik je ovde isti otpor. Uradi to 10 puta.
 5. Vežba broj 5
  Uklanjamo bore ispod očiju. Stavite dlanove ispod očiju i pokušajte da zažmurite. Ne žurite, radite sve pažljivo da biste osetili sve mišiće. Ponovite 10 puta.
 6. Vežba broj 6
  Sledeća vežba je svestrana i pomoći će vam da zategnete jagodice i bradu. Donja usna se navlači preko donje vilice, a uglovi usta se povlače dole i na što je moguće šire stranice. Prilikom izvođenja treba naprezati mišiće vrata i obraza. Napravite 10 ponavljanja.
 7. Vežba broj 7
  Sledeća je vežba koja vam pomaže da se rešite vratnih nabora. Čvrsto zatvorite usne i istegnite ih u pravi osmeh, vrhove usana povucite u stranu što je više moguće, naprežući mišiće vrata. Ispada nešto poput izuzetno napetog osmeha. Ponovite 10 puta.
 8. Vežba broj 8
  Sledeća vežba pomaže vam u izgradnji jagodičnih kostiju. Treba da se osmehujete dok povlačite uglove gornje i donje usne prema gore. U isto vreme ne zatvaramo zube i pokušavamo da usne držimo u skladu sa njima. Ispada nešto poput širokog i bezubog osmeha. Radi udobnosti možete kažiprste staviti na jagodične kosti kako biste osetili kako se mišići istežu. Uradite 10 ponavljanja.

Ovim je komplet vežbi završen, ali morate ponovo uraditi prvu vežbu da biste učvrstili rezultat. Posle toga opustite mišiće lica i malo mirno sedite. Tada svoj uobičajeni posao možete započeti mirno, jer su vam mladost i lepota zagarantovani!

A evo i obećanog video zapisa u kojem možete gledati kako se izvodi ovaj jednostavan i efikasan kompleks.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE