- 1 glavica crnog luka
- 1 struk praziluka
- 1 struk mladog luka
- Beli luk
- 2 šargarepe
- 1 zelena sveža paprika
- 1 crvena sveža paprika
- 3 paradajza
- 1 kg krompira
- 600g belog pilećeg mesa
- Celer
- Mlevena dimnjena slatka paprika
- So
- Biber
- Suvi začin
- Peršun
PRIPREMA:
- Na malo ulja prodinstati iseckan crni luk, praziluk, mladi luk, beli luk i šargarepu.
- Nakon 10ak minuta dodati mlevenu dimnjenu slatku papriku i promešati. Dodati naseckano belo meso na kockice i naseckan krompir na kockice (dva krompira ostaviti za kasniji deo pripreme) pa promešati da se sve sjedini.
- U blenderu izmiksati zelenu i crvenu papriku, paradajz i celer pa dodati u šerpu.
- Zatim sa malo vode izblendati ona 2 krompira ostavljena od ranije (da bi paprikaš imao gustinu i kako bi izbegli stavljanje brašna tj. klasične zaprške) pa i to dodati u šerpu.
- Naliti vode u šerpu i dodati suve začine po želji. Pustiti da krčka na laganoj temperaturi nekih 40ak minuta i vaš zdrav obrok na kašiku je gotov.
- Uz pileći krompir paprikaš vrlo lepo ide salata od slatkog kupusa, krastavac salata ili salata od belolučanih paprika.
Prijatno vam bilo!