Recept za sočne čebureke
- 400 g mlevene govedine
- 1 kašika tople vode
- 1 kašika šećera
- 3 kašike prosejanog pšeničnog brašna
- 6 biljnog ulja
- 1 kašika votke
- 3 glavice crnog luka
- 2 prsohvata soli
- Prsohvat bibera
Priprema
- U posebnu posudu sipati toplu vodu, dodati šećer i prstohvat soli.
- Brašno pomešajte sa vodom, biljnim uljem i votkom. Dobijeno testo umotajte u foliju i ostavite u frižideru pola sata. Tamo će postati fleksibilniji, biće pogodnije to razviti.
- Luk sitno naseckajte. Izlupajte ga i dodajte prstohvat soli. Dodajte biber. Dobijenu masu pomešajte sa svežim mlevenim mesom.
- Razvaljajte komade testa, u svaki stavite kašiku mlevenog mesa. Formirajte čeburek pritiskajući ivice viljuškom ili prstima.
- Čebureke pržite u biljnom ulju na srednjoj vatri. Pržite do zlatne kore sa svake strane oko 2-3 minuta. Hrskavi i sočni čebureki su spremni. Prijatno!
Kao što vidite, kuvanje ukusnih čebureka kod kuće je vrlo jednostavno. Glavna stvar je odabrati pravo mleveno meso, jer punjenje određuje ukus jela. Još bolje, sami izmlevite meso kroz mlin za meso. Tada će se čebureki ispasti odlični, a porodica će biti zahvalna na tako ukusnom delikatesu.