Recept za domaće vafle
Vafle napravljeni po ovom jednostavnom receptu uvek su hrskavi i savršeno slatki. Izvadite aparat za vafle iz svog ormara i obradujte sve ovim delikatesom!
- 200 g putera
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 80 g kisele pavlake
- 2 kašike brašna
- 0,5 kašike sode
Kuvanje
- Prvo što radimo je da jaja umutimo sa šećerom.
- U masu dodajte omekšali puter, a zatim brašno i sodu. Pažljivo mešajte dok se ne dobije homogena smeša. Testo za vafle je spremno!
- Sada započnimo s pečenjem. Zagrevajte električnu pločicu, što često traje ne više od 4-5 minuta. Podmažite površine malom količinom ulja.
- Na donju površinu stavite 2-3 kašike testa i zatvorite peglom za vafle. Ali budite oprezni, jer u ovom trenutku iz njega izlazi para, pa je bolje da unapred stavite rukavice za pečenje.
- Obično vam treba od 20-30 sekundi do 1,5-3 minuta da pripremite vafel. Sve zavisi od podešavanja vašeg uređaja. Spremnost proverite jednostavnim gledanjem u aparat.
Ako su zlatni, možete ih izvaditi. Da biste to učinili, samo lagano prebacite vafelj viljuškom ili nožem i prebacite ga na tanjir.
Ovako radeći, kroz samo nekoliko koraka, možete napraviti ukusne, aromatične domaće vafle bez margarina i mleka. Preporučuje se da ih poslužite za stolom sa vrhnjem ili kondenzovanim mlekom, iako su sami po sebi dobri. Možete da eksperimentišete sa punjenjem po vašoj želji. Koristite ovaj recept i iznenadite svoje najmilije ukusnim punjenjem. Srećno!